Inför operation och tand

När du ska lämna ditt djur hos oss för operation eller tandbehandling har vi lite andra rutiner än kring poliklinikbesök.

Mottagning på morgonen

Mottagning av djur till operation och tand sker på morgonen mellan kl 8.00 och 8.30. Anmäl dig först i receptionen och sitt sedan ner och vänta på att få komma in till veterinär. Ditt djur undersöks och sedan kommer du och veterinären överens om en tid då du får komma tillbaka och hämta ditt djur igen.

Inför sövningen

För att sövningen ska vara så säker som möjligt är det viktigt att ditt djur inte har ätit mat sedan kvällen före besöket. Har djuret ändå lyckats få i sig mat är det viktigt att du talar om det för veterinären.

Medicinering

Djur som står på kontinuerlig medicinering för kronisk sjukdom ska behandlas som vanligt med sina mediciner, även på operationsdagen. Ett undantag är diabetespatienter, för dessa krävs speciell anpassning av mat och medicin, kontakta oss på kliniken om du är osäker eller har frågor.

Smärtstillande efter

De flesta operationer eller tandåtgärder kräver behandling med smärtstillande medicin några dagar efter behandlingen. Recept på detta skrivs i stort sett alltid ut på ett så kallat e-recept, var därför beredd att lämna personnummer vid besöket.